Verkstäder

VÅR VERKSTAD


KKV Västerås ligger på Regattagatan 43, ett stenkast från Mälaren. De ca 400 kvm som disponeras av föreningen rymmer flertalet avdelningar, i ljusa, rymliga lokaler.


Keramikavdelning


På keramikavdelningen finns de flesta verktyg och maskiner som behövs för lerbearbetning: Lerkran, hänkelpress, kavelbord m.m. Utöver detta finns självklart flertalet brännugnar: En mindre ugn för skröjbränning, en nyinköpt (våren 2017) Ceramaugn på 340 l samt en ugn för fusing/slumping av glas.


Verkstaden har under vintern 2017 byggts om och rustats upp med fler och bättre arbetsbänkar, avlastningsytor och hyllor.GrafikavdelningGrafikavdelningen erbjuder möjlighet att arbeta i de flesta grafiska tekniker: koppartryck, screen, litografi m.m. Tryckpressar, syrarum, ljusbord, vakuumbord och inlysningsrum är bara några av alla maskiner och redskap som finns tillgängliga.


Utöver detta finns även ett rum enbart för textiltryck, med tvättrum, stor mangel för fixering, tryckramar m m.FotoavdelningI fotolabbet är fullt utrustat för fotoframkallning, bl a. med mörkerrum och ljusbord.

 Snickeriavdelning


I snickeriet finns otaliga handverktyg och maskiner samt två större sågar (en band- och en cirkelsåg), pelarborr samt fräs och rikt/planhyvel. Arbetsplatsen är också utrustad med diverse fläktar och spånsug för en hälsosam arbetsmiljö.
Gipsverkstad


Det nyaste och minsta tillskottet i KKV Västerås "maskinpark" är vår gipsverkstad. Ett slutet rum för arbete med bland annat gipsformar till keramik och glas. Arbetsyta, förvaring samt drejskiva och drejarm finns att tillgå.
Digital verkstad


KKV Västerås har sedan en tid tillbaka även en digital "verkstad". Där finns dator med photoshop samt en storformatsprinter (Epson), som medlemmar  kan nyttja efter en kort introduktionskurs.