KKV-Medlem Agneta Westerdahl


Medlem

 

Agneta Westerdahl

Konstnär

www.agnetawesterdahl.se // 021-125816 / 070-7432652 // agneta.westerdahl@gmail.comFrån början utbildad på Konstskola Form i Malmö. Därefter läst till förskolelärare och yrkesarbetade länge inom området parallellt med konstnärlig verksamhet. Gått kurs för KG Lindholm, skulptör i Västerås. Samarbetet varade flera år. Även gått kurser i keramik för Eriksson Räms och för Britt-Marie Arvidsson på ABF. Arbetade tiotalet år på ABF där ugnar fanns att tillgå. Numera har lokalerna på KKV ersatt dessa. Det egna arbetet är viktiga inslag i fortbildningen, ser mig själv som autodidakt.

År 2008 gått flera kortkurser i raku, collografi och fritt broderi på Eskilstuna Folkhögskola.


Representerad med två stora offentliga verk, en broderiapplikation "Sola i Karlstad" på Hotell Gustaf Fröding i Karlstad samt en textil naturbild på OK Motorhotell i Norrtälje.


Jag har jobbat mycket med grafik de senaste åren. Kommer framöver att satsa mera på lera och skulptur, jag arbetar främst på Kollektivverkstaden.
Konstnärernas Kollektivverkstad i Västerås

 

Regattagatan 43, 723 48 Västerås

info@kkv-vasteras.se // 021-80 41 51

Instagram      Facebook

 


© Copyright. All Rights Reserved.

Materialet på denna sida skyddas av upphovsrätten och får ej kopieras. Vid intresse av enskilda konstverk, kontakta respektive konstnär.


Lokalbokning (endast för medlemmar)