KKV-medlem Åsa Peck

Åsa Peck

Bildkonstnär

www.asapeck.se

asa@peck.st

021-80 30 77 / 0737 17 33  48 


Åsa Peck arbetar huvudsakligen med måleri.

Hon är född 1960 i Uppsala men bor och arbetar i Västerås. Hon har sin atelje på Regattagatan 22 a, mittöver kkv-västerås lokaler.

Har Master of Fine arts examen och är utbildad vid Konstindustriskolan, Göteborgs Universitet,

University of Massachusetts, USA, Konsthögskolan Holbaek, Danmark och Hovedskous Målarskola Göteborg

 

Konstfilosof Björn Lindal skriver:

Åsa Pecks abstrakta landskapsmotiv framträder som hägringar. Gränserna mellan jord, vatten, luft och växtlighet är så porösa att elementen flyter in i varandra. Det som först förefaller vara skildringar av specifika platser sätts därmed i förvandlingens rörelse. Omvandlingen av det konkreta till upplösta, pulserande färgspel öppnar portarna till möjligheternas värld. Motiven vidgas från känsloladdade minnen av personligt betydelsefulla platser till någonting som många kan relatera till.

I sina collage kombinerar Åsa Peck fotografiska bilder till löst sammanhållna berättelser. Scenerna framstår som simultana, men utan påtvingande ordning. De inramande färgerna skänker dem emotionell energi. Oväntade kopplingar mellan det som inte hör samman skänker nya perspektiv åt det redan kända. Collagen blir till gåtor där svaren styrs av associationsbanornas emotionella logik.


Varje nytt möte med Åsa Pecks verk erbjuder nya infallsvinklar. I samma stund som upplevelsen av dem förändras och fördjupas, utmanas det-för-givet-tagna. Hennes verk får det personliga att expandera. Genom de subjektiva minnena anas större sammanhang. Det är en befriande stor känsla.