KKV-medlem Ingela Bauer

Ingela Bauer

Konstnär


Instagram: @ingelabauer

ingela_bauer@hotmail.com

021-183562 / 0706 20 56 52  Konstnär Ingela Bauer född och uppvuxen i Västerås.


Behovet av att uttrycka mig i bild började tidigt, klippte, klistrade och målade. Jag tillbringade många av mina sommarlov på landet nära de djupa skogarna i Bergslagen, jag bor kvar i Västerås där jag har en egen ateljé. När jag arbetar med mina bilder så kombinerar jag ofta screen och måleri på papper eller duk. Att använda grafik i någon form har gått som en röd tråd genom mitt konstnärsskap, fotopolymer är ytterligare en grafisk teknik som jag använder i mitt bildskapande. Jag närmar mig naturen på ett närsynt sätt, jag går nära och inte för fort. I naturen ser jag nya mönster, former. Det lilla som är så viktigt för att det stora skall kunna överleva. Jag ser en form, ett ljus, ett möte. Det startar en process inom mig, att hitta. Det vackra, det kanske självklara, det sköra och det skrämmande. Den vibrerande förgängligheten som allt liv bygger på. De är inte bara det dekorativa utan lite drömlika, tydningsbara, som små berättelser ur en värld där man upptäcker små detaljer ju mera man sjunker ner i bilden. Som molnen på himlen som var och en kan tolka fritt men som alltid lockar till mera betraktelse och upptäcktsfärd.


Har gjort:

Utbildad ingenjör, Förberedande konstnärlig utbildning Västerås konstskola, Estetisk linje på Skinnskattebergs folkhögskola, Screen, Wiiks folkhögskola, Grafik, Stockholms folkuniversitet. Jobbat med scenografi på Västerås teater och bildlärare. Varit med och startat ett konstnärskollektiv SAM (Swedish Art Mafia)


Urval Utställningar:

Haraker kvarn Skultuna, Sagå galleriet, Galleri K Västerås, Galleri Hagström, Fribergska Badhuset, Hallsbergs Konsthall, Samligsutställning Visby Konstmuseum, Klippans Konsthall. Jury-bedömda utställningar i Mobil Arts regi och Ebeling museet. Samarbetat med Konstfrämjandet Västerås i ett konstprojekt, Samarbetat med Konstmuseet i Västerås i konstprojektet Återbruk. Hallsbergs konsthall, Virsbo konsthall och Köpings Konsthall.


Medlemskap:

KKV Västerås, Västerås Konstnärsförening, KRO